Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro şi arestat în martie 2012, a fost pus în libertate, în noaptea de vineri spre sâmbătă el fiind eliberat din Penitenciarul Galaţi, anunţă MEDIAFAX.

Mihail Boldea a părăsit Penitenciarul Galaţi la ora 23.55, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Simona Costache.

Fostul deputat  a fost pus în libertate în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a respins un recurs al procurorilor DIICOT formulat la o decizie a Curţii de Apel Iaşi. Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 şi încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanţele i-au prelungit succesiv măsura.

Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.