Meteorologii au restrâns, luni, numărul judeţelor aflate sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, anunţând că fenomenele periculoase vor mai avea loc în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi. Avertizarea este valabilă pân la ora 20.00, iar vântul va sufla cu putere, viscolins zăpada şi educând vizibilitatea. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că în intervalul 5.30 – 13.00 s-a intervenit cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant. La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până luni seară, la ora 20.00, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, local în judeţele Buzău, Tulcea, Constanţa şi în sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În estul şi sud-estul Dobrogei precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendinţă de transformare spre orele serii în lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65...70 km/h.

În plus, meteorologii anunţă că, în cursul zilei de luni, va mai ninge slab în centrul şi sudul Munteniei, estul Olteniei şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania şi în zonele de munte.

În judeţele din estul Munteniei, precum şi în cele din Dobrogea vântul va mai avea intensificări şi în noaptea de luni spre marţi, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada.
   
Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

Luni dimineaţă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că 3.167 de consumatori din 14 localităţi din judeţele Argeş, Olt, Tulcea şi Vrancea sunt nealimentaţi cu energie electrică, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 14 echipe de intervenţie.

În cursul zilei de luni, sunt pregătiţi să acţioneze peste 13.000 de angajaţi ai MAI - 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi şi 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenţie.

Totodată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, de duminică, de la ora 17.00, şi până luni dimineaţă, la ora 5.00, la nivel naţional drumarii au acţionat cu 1.293 de autoutilaje şi s-au răspândit 8872,97 tone material antiderapant, pe drumurile administrate de direcţiile regionale din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.