Capitala şi 15 judeţe din ţară se află sămbătă sub avertizare cod galben de vânt puternic până la ora 16.00, respectiv ora 14.00, urmând ca intensificările vântului să atingă la rafală viteze de până la 65 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Avertizarea cod galben de vânt este în vigoare până la ora 16.00 în judeţele Ialomiţa, Teleorman, Olt, Ilfov şi Giurgiu, precum şi pentru zonele joase din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Codul galben vizează şi Capitala.

Alte trei judeţe - Constanţa, Tulcea şi Caraş-Severin - sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic până la ora 14.00.

În aceste zone se semnalează intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 55-65 de kilometri pe oră.

De altfel, până duminică la ora 16.00 este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea în toată ţara. Vremea în weekend va fi rece, iar în unele zone, în special la munte, va ninge.

Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, local şi în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45-55 de kilometri la oră, mai mari pe litoral, şi în sudul Banatului, de până la 60-70 de kilometri la oră. Temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între -3 şi 5 grade, în timp ce minimele vor atinge în Transilvania chiar şi -11 grade Celsius.