Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, joi dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Prahova, unde vântul va avea intensificări care vor atinge 100 de kilometri la oră. Pentru judeţul Sibiu, avertizarea vizează localităţile Avrig, Tălmaciu, Boiţa, Porumbacu de Jos, Şelimbăr şi Turnu Roşu, unde vântul va atinge 55-65 de kilometri la oră.

Avertizările transmise de meteorologi au intrat în vigoare joi dimineaţă la ora 7.00 şi sunt valabile până la ora 11.00.

Tot joi dimineaţă, ANM a transmis avertizări cod galben de ceaţă pentru cinci judeţe - Vrancea, Galaţi, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Avertizările sunt în vigoare până la ora 11.00, interval în care ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, inclusiv pe drumurile naţionale şi pe E 85.

De asemenea, este în vigoare, de miercuri noapte şi până joi, la ora 22.00, o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, dar şi pentru zonele montane din alte unsprezece judeţe. Rafalele de vânt în zonele joase vor ajunge la 75 de kilometri la oră, în timp ce la munte viteza vântului va depăşi o sută de kilometri la oră.

Potrivit meteorologilor, în cursul nopţii de miercuri spre joi vântul s-a intensificat treptat, la început în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, iar din dimineaţa zilei de joi şi în Banat şi local în Crişana. Local şi temporar, vântul va avea intensificări şi în regiunile estice, sud-estice, precum şi în cele nord-vestice, dar cu viteze ce se vor situa în general între 50-55 de kilometri la oră. Pe arii restrânse la munte se vor semnala precipitaţii mixte.