Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul "Microsoft”, rămâne în penitenciar , a decis luni Tribunalul Ilfov, care i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Decizia instanţei este definitivă.

 Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis contestaţia formulată de DNA, desfiinţând sentinţa Judecătoriei Sectorului 4, de eliberare condiţionată a fostului ministru Gabriel Sandu.

"Respinge ca nefondată propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Sandu Gabriel, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava", este decizia Tribunalului Ilfov.

 Magistraţii au decis că fostul ministru al Comunicaţiilor poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în decembrie 2018.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 a admis în 1 noiembrie liberarea condiţionată a lui Sandu, însă procurorii DNA au contestat decizia.

El a cerut eliberarea condiţionată, susţinând că merită să fie pus în libertate pentru că a încercat să se "îndrepte" în penitenciar. El a invocat că a muncit în penitenciar şi că, prin urmare, a obţinut o scădere a numărului de zile de pedeapsă, dar a invocat şi legea recursului compensatoriu, intrată recent în vigoare.

Gabriel Sandu le-a spus atunci magistraţilor că a încercat să se îndrepte în penitenciar şi că vrea să fie alături de familia sa. El a mai spus că beneficiază de o scădere de aproape două luni din pedeapsă pentru că a muncit în penitenciar şi a invocat şi legea recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare în 19 octombrie şi care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.