Aproximativ 50 de locatari ai unui bloc din Capitală, între care zece copii, au fost evacuaţi, joi dimineaţă, în urma unui incendiu puternic izbucnit într-un apartament de la primul etaj al imobilului, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Trei persoane, între care un copil, au fost transportate la spital.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 02.30, într-un apartament de la etajul 1 al unui bloc de pe bulevardul Râmnicu Sărat din sectorul 3 al Capitalei, iar fumul dens a inundat toată casa scării.

Pompierii ajunşi la faţa locului au evacuat 50 de locatari, între care zece copii.

"Având în vedere degajările mari de fum care au inundat casa scării şi care puteau cuprinde şi apartamentele de la etajele superioare, au fost constituite, în mod prioritar, echipe de căutare-salvare pentru evacuarea tuturor persoanelor surprinse. Simultan cu acţiunile de evacuare s-a intervenit şi pentru localizarea şi stingerea incendiului. După aproximativ o oră din momentul anunţării incendiului, toate persoanele au fost evacuate, iar incendiul a fost lichidat", au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În urma incendiului, au fost duse la spital trei persoane - un bărbat care a suferit arsuri pe mâini şi pe faţă şi care a fost transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", o femeie care a făcut un atac de panică şi care a fost transportată la Spitalul "Sfântul Ioan" şi o fetiţă de 4 ani, expusă la fum, care a fost dusă la Spitalul "Marie Curie".

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri cu trei autospeciale, cinci ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare şi Detaşamentul Special de Salvatori.