Omul de afaceri Ioan Neculaie, care are de executat o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost prins la Giurgiu vineri dimineaţă, anunţă Poliţia Braşov.

El a fost încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, de unde va fi transferat la Penitenciarul Codlea, pentru a-şi executa pedeapsa.

Neculaie a fost dat în urmărire după ce joi Curtea de Apel Braşov l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit sport.ro, Neculaie a a mers la o partidă de vânătoare şi a făcut până cu maşina în pădure. De nervi, el a tras cu arma în celelalte cauciucuri şi a alarmat mai mulţi persoane din apropiere, care au chemat Poliţia. Cum avea deja o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, a fost trimis după gratii în urma noii sentinţe.

“Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva sentinţei penale nr. 1137/15.06.2017 a Judecătoriei Braşov, pe care o desfiinţează sub aspectul soluţiei de achitare a inculpatului şi al cheltuielilor judiciare. Rejudecând cauza în aceste limite, în baza art. 279 alin. 1 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 74 alin. 2, 76 alin. 1 lit. d Cod penal din 1969, condamnă pe inculpatul NECULAIE IOAN la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 310/21.02.2012 a Judecătoriei Braşov, în dosarul penal nr. 6751/197/2011, definitivă prin decizia penală nr. 974/21.11.2012 a Curţii de Apel Braşov şi dispune executarea în întregime a acestei pedepse alături de pedeapsa aplicată prin prezenta decizie, inculpatul executând în final pedeapsa de 2 ani închisoare”, se arată în decizia instanţei.