> Un turist estonian a avut parte de momente înfricoşătoare în timpul călătoriei sale în România. A fost bătut şi jefuit de trei tineri care l-au luat ”la ocazie”.

Turistul, care voia să filmeze frumuseţile ţării noastre, a fost luat la autostop pe şoseaua Deva – Brad, de către Gheorghe Jurji, Zoltan Gaşpar şi Flavius Rotariu. În momentul în care acesta a urcat în maşină, au hotărât să îl jefuiască.

„Pe drum, în zona localităţii Căinelul de Sus, Gheorghe Jurji a întrebat în repetate rânduri pe persoana vătămată Solovjov Aleksei dacă are bani la el, iar după ce turistul i-a spus că nu are bani, întrucât i-a cheltuit pe toţi, inculpatul s-a reorientat, solicitându-i să îi dea camera video să se uite la ea. Deşi acesta a refuzat în repetate rânduri, Gheorghe Jurji nu a renunţat şi a oprit pe traseu, a coborât de la volan şi a mers spre locul din spatele maşinii, unde deschizând portiera, a apucat cu mâinile de geanta camerei şi a început să tragă cu putere şi, deşi acesta a încercat să îşi păstreze bunul opunând rezistenţă, s-a produs ruperea husei de cordonul care era agăţat de gâtul persoanei vătămate.

După ce a smuls camera de la gâtul persoanei vătămate, Gheorghe Jurji a pus-o în portiera maşinii şi i-a cerut persoanei vătămate să coboare din maşină, dar la refuzul acestuia, inculpatul a devenit violent, a luat rucsacul persoanei vătămate şi l-a aruncat din maşină, după care l-a prins pe acesta de mâini şi l-a scos cu forţa din maşină. Aleksei Solovjov, care refuzase iniţial să coboare, cu scopul de a-şi recupera camera, nu a putut să fie foarte vehement, fiindu-i teamă să fie bătut de cei trei”, se arată în rechizitoriu, conform Adevărul.

Tinerii au fost prinşi în timp record Aleksei Solovjov a reuşit să noteze pe telefonul mobil numărul maşinii şi a sunat la 112.

„La scurt timp, organele de poliţie au observat maşina al cărei număr le fusese comunicat de către persoana vătămată şi au pornit în urmărirea acesteia. După ce l-a scos pe Aleksei Solovjov din maşină, Gheorghe Jurji a plecat împreună cu ceilalţi doi spre Brad. La vederea poliţiei, Gaşpar Zoltan a aruncat camera de luat vederi pe geamul autoturismului, pe o stradă din Brad. Ulterior, camera a fost recuperată de către organele de poliţie, însă în stare de nefuncţionare, şi a fost restituită persoanei vătămate”, se arată în dosar.

Victima a suferit o pagubă de 550 de euro. Cei trei au fost reţinuţi, iar Jurji a fost trimis în arest preventiv. În prezent, tinerii sunt judecaţi având măsura controlului judiciar.