Minerul dispărut în urma exploziei produse luni dimineaţă la Mina Uricani şi găsit decedat după mai bine de trei ore de căutări a fost scos din subteran.

Potrivit ISU Hunedoara, minerul a fost scos din subteran în jurul orei 12.00.

"A patra victimă a fost scoasă din subteran şi declarată decedat", a anunţat ISU.

Bărbatul avea 43 de ani.

Minerul a fost găsit după aproape patru ore de căutări, după ce în urma deflagraţiei el a fost dat dispărut. La această oră, salvatorii continuă intervenţia la faţa locului, urmând să îl scoată din subteran pe bărbat.

Cei patru mineri care au fost surprinşi de explozie în subteranul Minei Uricani lucrau la 50 de metri adâncime, la ridicarea unui dig pe plan înclinat, iar în acea zonă nu mai exista tensiune electrică de multă vreme.

Trei din cei patru mineri au reuşit să se salveze, iar al patrulea a fost dat dispărut, fiind căutat de către echipe de salvatori. Minerii răniţi au suferit arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, fiind duşi la Spitalul Petroşani, de unde vor fi transferaţi cu un elicopter SMURD la două spitale din Capitală.

Mina Uricani este în proces de închidere aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.