Traficul feroviar între Dârste şi Timişu de Sus, judeţul Braşov, este oprit după ce un arbore smuls de vântul puternic a căzut pe firul de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Şapte trenuri sunt afectate, unele staţionând temporar între staţii, iar altele în gările de pe traseu. În ţară, mai multe drumuri sunt în continuare închise din cauza arborilor căzuţi care nu au putut fi îndepărtaţi până la lăsarea întunericului.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că, luni dimineaţă, echipele de intervenţie acţionează între staţiile Timişu de Sus şi Dârste pentru îndepărtarea unui copac prăbuşit pe linia de contact.

”Copacul smuls de rafalele puternice de vânt, care au depăşit în această zonă viteza de 80 de kilometri la oră, a rămas sprijinit pe firul de înaltă tensiune, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică”, anunţă CFR SA.

Şase trenuri de călători - R 3023, IR 15538, IR 14034, IR 1644, IR 1632, IR 1745 - staţionează temporar în gările Timişu de Sus, Dârste, Braşov şi Predeal, iar R 3023 staţionează între Dârste şi Timişu de Sus.

La faţa locului se intervine pentru îndepărtarea copacului şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la linia de contact.

De asemenea, circulaţia rutieră pe mai multe drumuri din ţară este în continuare închisă din cauza arborilor căzuţi pe şosea şi care nu au putu fi îndepărtaâi până la lăsarea întunericului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, s-au reluat intervenţiile de degajare a copacilor cazuţi pe DN 12 C.

Acţionează două echipaje din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, un ofiţer şi opt subofiţeri.

De asemenea, 36 de posturi de transformare mai sunt afectate în 10 localităţi: Borzont, Lacu Rosu, Chileni, Sanpaul, Oraseni, Craciunel, Satu Nou, Ocland, Petreni, Zetea.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Suceava, au anunţat că pe toate drumurile din judeţ care au fost, duminică, afectate de căderile de zăpadă şi colaci, se circula bine, iar în Pasul Tihuţa ninge viscolit, fără depunere de zăpadă. În schimb, circulaâia pe TransRarău este în continuare închisă.

Conform DELGAZ Grid în judeţul Suceava, luni dimineaţă, mai erau nealimentati cu energie electrică 66 de consumatori din comuna Carlibaba.