Cele patru persoane care au decedat, sâmbătă, după ce un avion cargo s-a prăbuşit în ocean în apropierea aeroportului din Abidjan, sunt cetăţeni moldoveni, a declarat Issa Sakho, reprezentant al pompierilor militari ivorieni. Alţi doi moldoveni şi patru francezi au fost răniţi în accident.

Sakho a afirmat, conform huffingtonpost.fr, că răniţii au fost transportaţi la o tabără militară franceză aflată la capătul pistei aeroportului Felix Houphouet-Boigny, din Abidjan.

“Avionul venea de la Ouagadougou şi a căzul în apă”, a mai spus oficialul ivorian, infirmând varianta apărută iniţial cu privire la accident, care era că avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, în condiţii de furtună

După accident, un martor a declarat pentru Reuters că pompierii şi scafandrii au scos din avion două cadavre, iar în avion se mai puteau vedea două persoane decedate. Un alt martor a afirmat că a văzut doi supravieţuitori.

O persoană a fost reţinută după accident.

Avionul, în care se aflau zece persoane, era un Antonov care transporta materiale pentru armata franceză în cadrul operaţiunii antijihadiste Barkhane.