Al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni - unde s-a prăbuşit tavanului unei galerii- a fost scos la suprafaţă decedat, vineri dimineaţă, după 15 ore de căutări ale salvatorilor. Primul miner scos din subteran are multiple traumatisme şi fracturi şi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca, în timp ce al doilea miner are răni uşoare, fiind dus la Spitalul Petroşani.

La momentul incidentului, în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii făceau lucrări de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adâncime de 400 de metri. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, cel de al treilea miner a fost găsit în jurul orei 5.00, s-a încercat resuscitarea la faţa locului, însă fără succes, apoi a fost scos la suprafaţă şi a fost declarat decesul.

Minerul avea 38 de ani.

Operaţiunea de salvare de la Mina Lupeni - unde s-a surpat tavanul unui abataj - a durat mai bine de 15 ore.

Primul miner scos din subteran a fost găsit în stare gravă, având multiple traumatisme şi fracturi, şi a fost transportat în comă indusă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Floreasca. Al doilea miner scos din subteran are răni uşoare, fiind dus la spitalul din Petroşani.

La momentul surpării, în galerie se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat la Mina Lupeni de joi după-amiază, a spus că va fi făcută o anchetă "exigentă" în acest caz.

El a spus că, chiar dacă în ultimii ani Complexul Energetic Hunedoara a fost subfinanţat, în acest an, datorită unei situaţii economice mai bune a companiei, a existat posibilitatea achiziţiei de echipamente, urmând să se verifice în ce măsură s-a făcut acest lucru.

Petcu urmează să se întâlnească, vineri dimineaţă, cu cei cei opt mineri care au reuşit să se salveze din subteran după prăbuşirea tavanului galeriei, precum ;i cu conducerea minei.