Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat opt cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceştia sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Cenad, au depistat la aproximativ cinci sute metri de linia de frontieră, pe direcţia localităţii Cenad, opt cetăţeni străini care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.

”Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, şapte adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi un minor de 16 ani, toţi solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Din primele declaraţii ale migranţilor, a rezultat că aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat.