Vremea va fi caniculară şi duminică, în Capitală şi în cea mai mare parte a ţării, unde temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, precum şi luni, în nord şi în nord-vest, iar apoi şi în restul ţării vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, în Oltenia, Muntenia şi local în Moldova şi Transilvania, duminică vremea va fi în continuare caniculară, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius, putând atinge 37 de grade în zona de sud a ţării.

Meteorologii spun că disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi, local, în special în regiunile sud-vestice şi sudice.În noaptea de duminică spre luni, în regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi luni, în restul ţării, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor înregistra ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, conform ANM.