Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, că fostul deputat Cristian Boureanu, aflat în arest preventiv din 10 iunie după ce a lovit un poliţist, va rămâne încercerat, hotărârea fiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti a admis, astfel, contestaţia Parchetului la decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, de plasare sub control judiciar a fostului parlamentar.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au mai dispus ca măsura arestului preventiv în cazul lui Boureanu să fie verificată în 24 august.

Cristian Boureanu le-a cerut, marţi, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să respingă contestaţia Parchetului şi să fie judecat sub control judiciar. În acelaşi timp, el a susţinut că, având în vedere probele strânse la dosar, dacă era judecător se aresta singur, dar şi că a lucrat în Africa şi a "îndurat multe" şi că nici în situaţii mai grave nu a avut contact cu poliţia.

Avocatul fostului demnitar trimis în judecată pentru ultraj a arătat că Boureanu are în întreţinere o fată de 16 ani şi că este conştient de gravitatea faptelor săvârşite.

”Nu e cunoscut cu antecedente penale, e discutabil că e implicat în altă cauza penală. Inculpatul a fost parlamentar în mai multe mandate şi nu se poate pune problema că nu conştientizează. Are studii superioare şi trebuie să aveţi jn vedere că are în custodie unică o faţă minoră , de 16 ani, care are nevoie de tatăl ei pentru a-i asigura cele necesare. Având în vedere aceste motive, vă solicit să respingeţi contestaţia formulată de parchet”, a arătat avocatul fostului demnitar.

În ultimul cuvânt, Cristian Boureanu a spus că regretă cele întâmplate şi că este conştient că activitatea sa politică este definitiv compromisă.