Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei. Acesta a fost urmat de peste 57 de replici, până la ora aceasta, dintre care cel puţin cinci replici au fost puternice, cu magnitudini peste 4,5 Richter, conform EMSC.

Cutremurul puternic a fost urmat de un tsunami care a lovit insulele Kos şi Samos, aflate în apropiere de epicentrul cutremurului. Pe insula Kos, acoperişul unui bar a căzut peste oameni, cel puţin doi morţi fiind anunţaţi până la această oră.

 

În restul Turciei şi Greciei se înregistrează sute de răniţi, Oamenii sunt transportaţi la spitale. Pe insula Kos se intervine cu elicoptere pentru salvarea oamenilor.„Oamenii noştri ar trebui să ştie că urmează replici şi ar trebui să nu intre în clădiri vulnerabile sau afectate deja de cutremur”, a declarat Mehmet Halis Bilden, şeful Comisiei de lucru în cazuri de Dezastre şi Urgenţe, pentru CNN Turk.

Cutremurul a fost puternic resimţit pe coastele din vestul Turciei şi în special în oraşul Bodrum, precum şi în insulele greceşti învecinate din Marea Egee.