Traficul feroviar a fost reluat pe Magistrala 900 după aproximativ două ore şi jumătate de la producerea accidentului, în dreptul localităţii mehedinţene Ghelmegioaia, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa. Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a petrecut din cauza neatenţiei unui şofer care nu a respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată.

"Traficul feroviar pe Magistrala 900 a fost reluat la ora 13.00", a precizat Mădălina Viziriu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

Două persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de trenul IR 7211 la o trecere la nivel cu calea ferată, într-o localitate din judeţul Mehedinţi, iar din această cauză traficul feroviar pe Magistrala 900 a fost blocat aproximativ două ore şi jumătate.

Din primele date a reieşit că accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate de către şoferul autoturismului, în urma accidentului cei doi ocupanţi ai maşinii pierzându-şi viaţa.

"Conducătorul unui autoturism, pe raza localităţii Ghelmegioaia, la km feroviar 342 +500, nu a respectat indicatorul de trecere la nivel cu cale ferată, fiind acroşat de trenul inter-regio 7211 Bucureşti - Timişoara, cei doi pasageri ai maşinii decedând", declara pentru News.ro Mădalina Viziru, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi pentru a scoate victimele din autoturism şi pentru a degaja calea ferată.