Şase persoane au fost rănite, miercuri seară, în localitatea clujeană Caţcău, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu un autoturism, care se pare ca a intrat pe contrasens, şi s-a răsturnat. Şoferul autoturismului a fost încarcerat, dar a fost deja scos din maşină de către echipele de intervenţie şi a fost transportat la spital. La ora actuală, traficul rutier în zonă este complet blocat.

Primele victime ale accidentului rutier petrecut, miercuri seară, în localitatea clujeană Caţcău, după ce un autocar şi un autoturism s-au ciocnit au fost preluate de la locul accidentului şi vor fi transportate la spital, starea lor fiind bună, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a precizat că, deocamdată, nu se cunoaşte starea şoferului care este încarcerat.

Până la ora actuală, nu s-a stabilit câte persoane se aflau în autocar, dar medicii sunt la faţa locului pentru a evalua starea de sănătate a tuturor pasagerilor şi urmează să decidă câte persoane vor mai fi transportate la unităţi medicale.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Cluj au precizat că accidentul s-a produs pe drumul naţional 1 C Dej - Baia Mare, la ieşirea din localitatea Câţcău, în apropiere de Dej, traficul în zonă fiind complet blocat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Carmen Jucan, a declarat, pentru News.ro, că accidentul a fost provocat de un tânăr de 27 de ani, din judeţul Sălaj, care circula cu autoturismul pe drumul naţional 1 C, între Coplean şi Câţcău.

”La un moment dat, a acroşat o autoutilitară, ulterior lovind autocarul, care s-a răsturnat pe o parte”, a declarat Carmen Jucan.

Şoferul autoturismului a fost încarcerat, dar a fost deja scos din maşină de către echipele de intervenţie şi a fost transportat la spital.

De asemenea, au fost transportate până acum la spital patru persoane rănite care se aflau în autocar, medicii fiind încă la faţa locului.

Jucan a precizat că autocarul efectua o cursă regulată de la Baia Mare, în autovehicul fiind, în momentul accidentului, în jur de 20 de persoane.

Poliţiştii fac în continuare cercetări la faţa locului, iar traficul este complet blocat.