O femeie de 85 de ani şi fiul său de 53 de ani au fost grav răniţi, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, după ce în bucătăria de vară a locuinţei lor din oraşul Recaş, în care se aflau, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii defecte.

Potrivit pompierilor timişeni, explozia a avut loc în jurul orei 1.00, iar în urma acesteia tavanul bucătăriei de vară în care se aflau femeia şi fiul său s-a prăbuşit. Primii care au intervenit încercând să-i scoată de sub dărâmături pe cei doi răniţi au fost vecinii acestora, ulterior la faţa locului ajungând şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

După o intervenţie de aproximativ o oră, pompierii au stins incendiul care a urmat exploziei şi i-au scos pe cei doi răniţi grav de sub resturile prăbuşite.

Persoanele rănite, o femeie de 85 de ani şi fiul acesteia de 53 de ani, au fost transportate de urgenţă la Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Primele date arată că explozia s-a produs din cauza unei butelii defecte.

Explozia şi incendiul care i-a urmat nu au afectat şi locuinţa gospodăriei, ci doar bucătăria de vară în care se aflau cei doi.

Potrivit medicilor, starea răniţilor este foarte gravă, aceştia având arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, şansele lor de supravieţuire fiind incerte.