Cincisprezece persoane din Irak şi Siria, între care şi copii, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timiş, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, în cooperare cu poliţişti de la Secţia 11 Poliţie Sânnicolau Mare, au prins, în localitatea de frontieră Cenad, judeţul Timiş, 15 cetăţeni străini care se deplasau din interiorul ţării spre frontiera cu Ungaria.

”Persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 15 solicitanţi de azil, având documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari. 12 dintre aceştia sunt cetăţeni din Siria şi trei din Irak, şapte minori şi opt adulţi, minorii având vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, iar adulţii între 18 si 37 de ani”, se arată în comunicat.

Din primele declaraţii ale acestora a rezultat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei