O navă petrolieră cu 38.000 de tone de ţiţei s-a ciocnit sâmbătă dimineaţă cu un cargobot în canalul Mânecii. Potrivi presei locale, petrolierul Seafrontier a intrat în nava cargo Huatan Endeavor, care plecare dintr-un port olandez şi se îndrepta spre Columbia, transmite The Independent.

Aproximativ 50 de persoane formează echipajele celor două nave, care navighează sub steagul regiunii administrative speciale Hong Kong.

Jurnaliştii La Voix du Nord au relatat că ciocnirea navelor a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de localitatea britanică Dunkirk.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului, dar nu există informaţii despre posibile vărsări de petrol în canalul Mânecii.

Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritimă (MRCC) de la Dover a trimis două ambarcaţiuni de patrulă şi două elicoptere în zona accidentului din strâmtoarea care separă Marea Britanie de Franţa.

Petrolierul Seafrontier este aşteptat să navigheze spre un port olandez sau belgian pentru reparaţii, în vreme ce Guayan Endeavor ar putea să acosteze în Marea Britanie.