Incendiul care a cuprins o fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice din Baloteşti a fost stins în totalitate vineri după-amiază, la aproape 70 de ore de la izbucnire, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a anunţat vineri că pompierii au stins incendiul în jurul orei 15.00.

Suprafaţa afectată de foc depăşeşte 10.000 de metri pătraţi.

Incendiul a izbucnit marţi seară, în jurul orei 19.00, în comuna Baloteşti, la o fabrică de mobilă şi s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice, iniţial fiind cuprinsă de foc o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum. Flăcările au depăşit 10-15 metri deasupra acoperişului, la faţa locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

De asemenea, depozitele nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu şi nici instalaţii de apărare împotriva acestora, la ultimul control, din 30 martie, fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei.