Un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în localitatea Dâmbovicioara, Argeş. Mai multe persoane au rămas încarcerate. Din primele informaţii sunt şi persoane decedate.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

 

La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş.

Este vorba de Batalionul 33 Câmpulung Vânătorii de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercţiu militar. Din primele informaţii se pare că într-o curbă şoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecţiunii tehnice. Primul care a sosit la faţa locului a fost şeful de poliţiei din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susţin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Ministrul Apărarii Adrian Ţuţuianu s-a deplasat în zonă. „Infirmaţii sunt cele care au fost furnizate de Ministerul de Interne. Eu împreună cu secretarul de stat am plecat spre Dâmbovicioara, vom lua toate măsurile necesare pentru astfel de evenimente”, a declarat Ţuţuianu.

Prefectul de Argeş, Emilian Dragne: „Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU şi cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaştem. Se face evaluare. Sunt supravieţuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră”.