Cinci persoane suspectate de contrabandă cu ţigări au fost reţinute în urma celor aproape şaptezeci de percheziţii care au avut loc în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa şi vor fi prezentate magistraţilor din Călăraşi cu propunere de arestare preventivă. În urma percheziţiilor, au fost confiscate importante sume de bani, aproximativ patru sute de mii de ţigarete, tutun şi alcool.

Poliţiştii au anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că în urma celor 66 de percheziţii care au avut loc în judeţeţe Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări au fost reţinute cinci persoane pentru o perioadă de 24 de ore.

Suspecţii se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

În urma pecheziţiilor, au fost ridicate importante sume de bani, aproximativ 400.000 ţigarete, peste cinci kilograme de tutun şi 674 litri de alcool.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, iar la acţiune au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Ialomiţa şi Maramureş.

Poliţiştii au făcut, miercuri, aproape 70 de percheziţii în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, peste 50 de persoane fiind audiate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iunie, persoanele în cauză ar fi realizat operaţiuni cu tutun fără să aibă documente legale de provenienţă şi cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Ţigaretele deţinute ar fi fost sustrase de la efectuarea controlului vamal şi depozitate în judeţele Călăraşi, Dolj, Maramureş, Galaţi şi Constanţa, ulterior fiind vândute în judeţul Călăraşi.