O româncă plecată la muncă în Italia a devenit omul zilei, după ce a salvat de la moarte un carabinier secerat de un infarct.

Eroina este Gina Giorgiana Mustaţă, din Craiova, în vârstă de 31 de ani, care, deşi are diplomă de infirmieră profesionistă, lucrează ca barmaniţă într-un local din Aosta. Conform sursei citate, recent, un carabinier de 67 de ani din Aosta, pensionat, a intrat în bar şi a cerut o cafea. Clientul nu a apucat să ducă ceaşca la gură, fiindcă s-a prăbuşit, pierzându-şi cunoştinţa şi lovindu-se cu capul de un colţ al tejghelei, iar sângele provenit din rana de la cap i-a inundat căile respiratorii.

"Nu mai simţeam pulsul, avea faţa cianotică. În mod evident era vorba de un infarct", a povestit românca. Fără să stea pe gânduri, barmaniţa cu diplomă de infirmieră a început să îi facă victimei masaj cardiac, iar ceilalţi clieni au sunat la ambulanţă. "După câteva minute, carabinierul a început să dea ceva semne de viaţă. Semne vagi, dar concrete", şi-a amintit românca. Astfel, ajutată de o altă infirmieră care se afla întâmplător la faţa locului, românca a reuşit să îl resusciteze pe italian, iar acesta a fost transportat la spital, fiind externat după câteva zile.