Câteva zeci de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj de cercetare chimică, au fost mobilizate, duminică dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la combinatul chimic Azomureş din Târgu Mureş, fără ca în urma incendiului să existe victime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, căpitanul Cristian Virag, a declarat, duminică, pentru News.ro, că incendiul s-a produs în cadrul combinatului Azomureş la izolaţia unei conducte din cadrul instalaţiei tehnologice de transport a hidrogenului.

Virag a spus că în primă fază a intervenit serviciul privat de pompieri al companiei şi apoi au fost mobilizaţi peste 30 de pompieri cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de cercetare chimică, o ambulanţă SMURD şi trei autospeciale de muncă operativă.

"În urma incendiului, nu au existat victime şi nu s-au înregistrat nici scăpări de substanţe chimice periculoase. Incendiul a fost stins, dar zona este în continuare monitorizată” a mai spus Cristian Virag.

Combinatul chimic Azomureş Târgu Mureş este cel mai important producător de îngrăşăminte din România, platforma industrială pe care se întinde compania având o suprafaţă de aproape 100 de hectare. Din 2012 Azomureş a intrat în proprietatea Ameropa Holding, unul dintre cei mai importanţi traderi de cereale şi îngrăşăminte de la nivel mondial.