Poliţiştii fac 13 percheziţii în judeţele Olt şi Dolj, marţi dimineaţă, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii, cu un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei. În acest caz ar urma să fie duse la audieri zece persoane.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt fac 13 percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile sociale ale unor persoane juridice din Olt şi Dolj, într-un dosar penal în care au loc cercetări pentru evaziune fiscală.

În acest caz este vizată o femeie de 32 de ani suspectată că în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerţului cu materiale de construcţii din oraşul Drăgăneşti Olt, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de achiziţie mărfuri, eliberate de  firme tip fantomă, din Bucureşti şi din judeţele Olt şi Dolj. Plăţile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracţiuni şi restituite celui vizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 500.000 de lei, mai spune Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt ar urma să fie duse la audieri zece persoane.