Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac joi dimineaţă nouă percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1 milion de euro, prin evaziune fiscală în domeniul alimentar, şase persoane urmând să fie duse la audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 9 percheziţii, dintre care 8 în Bucureşti şi una în judeţul Hunedoara, la firme şi persoane fizice bănuite de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute şi prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operaţiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).", precizează IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1 milion de euro.

Vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 şi 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri.

La activităţi participă şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, precum şi luptători ai Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.