Şase gospodării din localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, vor fi evacuate din cauza unei alunecări de teren care pune în pericol inclusiv un drum judeţean, pompierii intervenind, vineri, pentru mutarea a două familii aflate în pericol iminent.

De asemenea, în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit şi în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman pentru înlăturarea efectelor ploilor abundente.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, s-a produs o alunecare de teren în punctul ”Gropile”, care a pus în pericol gospodăriile cetăţenilor, ameninţând, totodată, platforma drumului judeţean 605 C.

”Ca măsură de protecţie civilă, s-a hotărât evacuarea celor şase gospodării, aflate pe direcţia de desfăşurare a alunecării de teren şi monitorizarea permanentă a conturului suprafeţei alunecate, pe direcţia de deplasare către alte patru gospodării. La momentul acesta (vineri - n.r), cu ajutorul pompierilor se realizează evacuarea celor două familii aflate în zona imediată a manifestării alunecării la căminul social, iar bunurile materiale şi animalele acestora vor fi adăpostite în spaţii puse la dispoziţie de către autorităţile locale din zonă”, se arată în document.Potrivit sursei citate, în ultimele 24 ore, pompierii militari au mai intervenit în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Teleorman şi în municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente şi vântul puternic.