Autorităţile britanice au anunţat miercuri seara arestarea unui al cincilea suspect în legătură cu atentatul sinucigaş de la Manchester Arena. Acesta avea asupra sa un pachet suspect, fiind arestat în urma unei operaţiuni din localitatea Wigan, situată la aproximativ 27 de kilometri de Manchester, relatează BBC.

”Am arestat în această după-amiază o persoană din Wigan ca parte a anchetei cu privire la acel incident oribil de la Manchester Arena”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Manchester.

De asemenea, suspectul avea asupra sa un pachest suspect, iar autorităţile încearcă să determine în acest moment ce conţine.

Autorităţile britanice au anunţat anterior că investighează existenţa unei adevărate reţele teroriste, care ar fi implicată în organizarea atentatului sinucigaş de la Manchester Arena.

Printre persoanele arestate până în acest moment în investigaţie se numără doi fraţi ai atacatorului sinucigaş Salman Abedi, dintre care unul a fost arestat de forţele libiene antiteroriste într-o operaţiune de la Tripoli.

”Cred că este extrem de clar că investigăm în acest moment existenţa unei reţele”, a declarat comisarul-şef Ian Hopkins.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 119 au fost rănite, după ce atacatorul sinucigaş Salman Abedi s-a detonat luni noaptea într-un foaier care făcea legătura dintre Manchester Arena şi Gara Victoria, în timp ce mulţimile de fani plecau de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

Marea Britanie a ridicat noaptea trecută la ”critic” gradul ameninţării teroriste, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, iar măsuri de securitate suplimentare au fost luate în întreaga ţară prin operaţiunea Tempere.

Operaţiune Tempere este un plan de urgenţă, care permite unei forţe militare de 5.000 de soldaţi să-i înlocuiască pe poliţişti în protejarea unor zone din Marea Britanie.

Anterior, surse din autorităţile britanice au dezvăluit că sunt căutaţi presupuşi complici ai atacatorului sinucigaş, inclusiv suspecţi care ar fi participat la realizarea bombei, întrucât anchetatorii nu cred că tânărul Salman Abedi avea expertiza necesară pentru a fabrica o bombă cu şrapnel precum cea detonată la Manchester Arena.