Peste o sută de copaci au fost rupţi, ţiglele de pe mai multe case au fost parţial smulse, iar refugiul unei staţii de autobuz a fost distrus de vântul puternic în localitatea Făcăeni, judeţul Ialomiţa, Localnicii spun că, timp de o jumătate de oră, comuna a fost măturată de vântul cu aspect de tornadă, fenomen înregistrat în Făcăeni şi în urmă cu 15 ani.

Un vânt puternic a provocat pagube materiale, luni seară, în localitatea Făcăeni din judeţul Ialomiţa, unde o staţie de autobuz a fost parţial distrusă, ţiglele de pe mai multe case au fost dislocate iar 120 de copaci au fost rupţi.

Potrivit datelor furnizate de Isnpectoratul pentru Asituaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, furtuna puternică a afectat partea de sud-est a judeţului, în intervalul orar 17.40-18.10.

Conform sursei citate, vântul şi aversele ”s-au manifestat cu rapiditate şi violenţă”, rafalele dislocând o parte din ţiglele de pe 12 case şi rupând folia de pe un solar cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi. De asemenea, aproximativ 120 de copaci - 60 de plopi şi 60 de sălcii - din pădurea de la marginea localităţii Făcăeni au fost afectaţi. 

Localnicii spun că vântul s-a manifestat sub forma unei tornade.

În 12 august 2002, la Făcăeni a avut loc o tornadă puternică în urma căreia au fost grav avariate zeci de gospodării.