Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit, sâmbătă, peste 100 de kilograme de produse expirate, unele chiar de şase ani, majoritatea la un magazin din localitatea Băneasa, suspendând temporar activitatea unui restaurant şi a unei patiserii din aceeaşi comună.

Şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat corespondentului News.ro că sâmbătă au fost făcute mai multe controale în localitatea Băneasa. Astfel, la un magazin mixt comisarii au găsit peste 70 de kilograme de produse expirate. Printre produsele cu termenul de valabilitate depăşit s-au numărat pui de gătit expirat în luna octombrie 2011, pulpe de pui expirate în mai 2014, foi de plăcintă expirate de la sfârşitul anului 2016 şi mai multe produse expirate de două săptămâni.

Reprezentanţii societăţii care deţine magazinul respectiv au fost sancţionaţi cu 8.000 de lei, iar marfa expirată va fi distrusă.De asemenea, comisarii au continuat controalele în Băneasa şi au găsit la un restaurant aproximativ 40 de kilograme de carne şi peşte pentru care nu existau documente de provenienţă.

Totodată, condiţiile de depozitare erau improprii, motiv pentru ca activitatea restaurantului să fie suspendată temporar până la remedierea deficienţelor.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul unei patiserii din Băneasa după ce au fost constatate nereguli legate de igienă.

Reprezentanţii ambelor societăţi comerciale urmează să se prezinte la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor cu toate documentele, urmând ca reprezentanţii instituţiei să stabilească valoarea sancţiunilor în aceste cazuri.