Circulaţia rutieră se desfăşoară cu restricţii pe mai multe tronsoane de drum din ţară, între care autostrada A 2, podul rutier de la Agigea şi mai multe drumuri naţionale, unde fie se fac lucrări de reparaţii, fie au aprut degradări în infrastructură, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, între kilometrul 144+880 şi kilometrul 145+280, pe tronsonul Cernavodă – Feteşti, este închisă banda numărul unu, din cauza unor degradări apărute la suprastructura viaductului, autovehiculele fiind redirecţionate pe banda a doua, anunţă sâmbătă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.


Conform aceleiaşi surse, tot pe autostrada A2 se lucrează între kilometrii 111+600 şi 106+600 de metri, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, motiv pentru care  circulaţia rutieră în zona lucrărilor este deviată pe banda a doua a sensului opus. De asemenea, pe sensul către litoral al autostrăzii se execută lucrări la banda numărul unu a părţii carosabile la kilometrul 15+870 de metri, în zona Cernica, judeţul Ilfov, acestea preconizându-se a se încheia în data de 30 mai 2017.

Pe podul de la Agigea -DN39, în judeţul Constanţa rămâne închis, din cauza unor lucrări, până în data de 25 mai 2017. Măsura are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă.

În perioada în care podul de la Agigea este închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe Podul Apolodor, cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 kilometri, menţionează sursa citată. Pentru evitarea blocajelor în trafic, POLiţia propune ca rută alternativă nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme, menţionează sursa citată.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 200+615 şi 201+265 de metri, între Călimăneşti şi Brezoi, se fac lucrări la viaductul Cârligu Mic, iar circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice sau al piloţilor de trafic. În perioada 1-5 iunie 2017 restricţiile vor fi ridicate.

Şi pe DN 1 sunt restricţii de trafic la kilometrul 98, în zona Nistoreşti, din judeţul Prahova unde pe sensul de mers Braşov – Bucureşti, circulaţia se desfăşoară pe una dintre cele două benzi ale sensului din cauza unor deteriorări apărute la partea carosabilă.

DN7C-Transfăgărăşan, este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo.

DN67C-Transalpina, rămâne închis pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba), până în data de 31 mai 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo.