Şase persoane au fost reţinute, în urma percheziţiilor făcute, miercuri, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar de proxenetism şi trafic de minori, acestea, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, fiind acuzate că au recrutat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere, obţinând foloase patrimoniale.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea  procurorilor DIICOT, au făcut, miercuri, opt percheziţii în Călăraşi şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori şi proxenetism.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri referitoare la transferul de bani, telefoane mobile şi sume de bani.

Membrii grupării, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de proxenetism şi trafic de minori. Aceştia ar fi recrutat, adăpostit, transportat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe tinere, în judeţul Călăraşi, obţinând foloase patrimoniale, precizează Poliţia Română.

În acest caz sunt cercetate opt persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă. Şase dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând ca joi să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă. Faţă de două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.