Ceremonialul de reînviere a tradiţiilor militare a avut loc la Poznan, unde unităţile militare au primit vechile denumiri istorice. Una dintre ele va purta din nou numele suveranului Carol al II-lea, dar şi înaltul patronaj al fiicei Regelui Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta. În cinstea ţării noastre au fost organizate evenimente în mai multe oraşe din PoloniaFondatorii şi părinţii spirituali ai noii unităţi militare "Regele Carol al II-lea al României" au bătut pe lancea drapelului de luptă pecetea fiecăruia.

Brigada mecanizată Carol al II-lea este urmaşa regimentului polonez de infanterie 57. A primit numele suveranului român în 1937, cu ocazia vizitei pe stat pe care a făcut-o Carol al II-lea, însoţit de Regele Mihai.

Pe lângă ceremonia militară a fost oficiată o slujbă la catedrala din Poznan. A avut loc o paradă militară şi a fost organizat un prânz ostăşesc.

Au defilat şi militarii batalionului românesc Scorpionii Albaştri, care sunt pentru 6 luni în Polonia, într-un batalion multinaţional NATO.

A fost organizat chiar şi un meci amical de fotbal între România şi Polonia. În echipa României au fost selectaţi localnici din comunitatea românească din Cracovia.

Principele Radu a vizitat şi Palatul Belvedere, locul unde acum 80 de ani au fost primiţi Regele Carol al II-lea şi Regele Mihai.

Oficialii români au vizitat şi centrul memorial Auschwitz-Birkenau.