Un grup infracţional organizat, specializat în furtul de ţigarete nefiscalizate, din depozite aflate în Portul Constanţa, a fost destructurat în urma a 15 percheziţii făcute, miercuri, de către procurori ai Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 1.200.000 de euro.

Potrivit DIICOT, membrii grupării sunt suspectaţi că în perioada august 2015 - ianuarie 2016, în oraşul Murfatlar, s-a constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către un administrator al unei societăţi de transport şi de doi asociaţi ai acestuia.

În urma investigaţiilor făcute, s-a constatat că, în toamna anului 2015, membrii grupului au sustras cantităţi mari de ţigarete din incinta unor depozite situate în  Portul Constanţa, în valoare de aproximativ 1.200 000 euro.

O parte din ţigaretele sustrase au fost comercializate de către un membru al grupului, cunoscut şi ca distribuitor de substanţe stupefiante, respectiv "etnobotanice” şi  "marijuana”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.