Un cetăţean britanic urmărit internaţional de către autorităţile spaniole deoarece are de executat o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri a fost prins de poliţiştii de frontieră pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în 3 mai, ora 1.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Internaţional Constanţa - Mihail Kogălniceanu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, din direcţia Londra, un cetăţean britanic, în vârstă de 48 de ani.

“Cu ocazia verificării persoanei în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă, acesta fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de către autorităţile spaniole. Persoana în cauză are de executat o pedeapsă de nouă ani cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră l-au predat pe bărbatul respectiv unei echipe operative din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.