Un bărbat a fost arestat şi se află în prezent în custodia poliţiei după ce, înarmat cu un cuţit de vânătoare, a ucis luni un student şi a rănit grav alţi trei în campusul Universităţii Texas din Austin (capitala statului Texas), relatează Reuters, CNN şi BFMTV.

Suspectul de comiterea atacului era şi el înscris la această universitate. Incidentul s-ar produs — conform mai multor mijloace de informare în masă — în zona sălii de sport a instituţiei de învăţământ.

Atacatorul identificat drept Kendrex White a fost reţinut la scurt timp — aproximativ în două minute — după ce poliţia din campus a fost alertată în privinţa atacului."Nu ştiu care au fost motivele sale", a declarat David Carter, şeful poliţiei din Austin — responsabilă şi pentru securitatea de la Universitatea Texas — într-o conferinţă de presă.

Toate victimele au fost găsite în zona campusului unde locuiesc tineri de 20 şi 21 de ani, a indicat poliţia, fără să dea publicităţii numele victimelor.

"Nu există cuvinte care să redea sentimentul pierderii", a spus preşedintele universităţii, Greg Fenves.Persoana ucisă a fost găsită fără suflare la sosirea poliţiei, a indicat căpitanul de poliţie Rick Rutledge. Mai multe canale de informare relataseră iniţial că un tânăr dintre cei răniţi a decedat în urma rănilor primite.

Universitatea îşi anulase luni orele de curs după acest incident.

"Rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi cei afectaţi de tragicul eveniment", a declarat guvernatorul Texasului, Greg Abbott.