Un adolescent a fost prins când încerca să iasă din ţară ascuns într-un microbuz, şoferul de 21 de ani, un prieten al tânărului, acoperindu-l cu o pătură pentru a nu fi observat în timpul controlului documentelor. Cei doi au motivat tentativa de ieşire ilegală din ţară prin faptul că ar fi uitat acasă procura notarială semnată de părinţii adolescentului, ei dorind să ajungă în Spania.

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în noaptea de joi spre vineri, un adolescent care voia să iasă din ţară ascuns într-un microbuz.

Autovehiculul era condus de un tânăr de 21 de ani şi a fost verificat în Vama Nădlac II, pe autostradă. În microbuz se mai aflau cinci călători, însă în timpul verificăriilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în spatele ultimelor scaune, acoperit cu o pătură, un adolescent de 17 ani.

”Şoferul a declarat că el este însoţitorul minorului şi tot el a fost cel care l-a ascuns sub pătură, deoarece a uitat acasă declaraţia notarială pe care părinţii minorului i-au dat-o pentru a-l însoţi până în Spania”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Adolescentul este cercetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul, pentru complicitate.