Cinci membri ai unei familii de sirieni, doi adulţi şi trei copii, veniţi la Iaşi pentru a participa la Campionatul Mondial Şcolar de şah sunt daţi dispăruţi de către organizatori, după ce au abandonat competiţia şi au renunţat la cazarea de la hotel, poliţiştii declanşând verificări în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat pentru News.ro, că organizatorii Campionatului Mondial Şcolar de şah s-au prezentat la poliţie pentru a anunţa că o familie de sirieni, compusă din doi adulţi şi trei copii, a dispărut de la hotel.

Copiii acestei familii au abandonat competiţia, iar împreună cu părinţii s-au decazat de la hotelul din Iaşi, unde erau găzduiţi pe perioada turneului.

"Cele cinci persoane au viză de şedere în România pe tot parcursul concursului. Nu putem vorbi de o dispariţie, ei puteau pleca oricând în acest interval. Se pot plimba fără probleme. Vom face verificări”, a spus Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

La rândul său, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat pentru News.ro că este posibil ca sirienii să fi părăsit deja oraşul şi că nu este exclus ca aceştia să ceară azil politic, pe fondul situaţiei tensionate din ţara lor natală.

"S-au decazat, au renunţat şi la concurs, este posibil să ceară azil politic. Îi vom vedea probabil pe la vreo ambasadă”, a afirmat edilul Mihai Chirica.

Campionatul Mondial Şcolar de şah are loc la Iaşi în perioada 22-30 aprilie, la competiţie fiind prezenţi 571 de copii din 41 de ţări.