Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman au demarat o anchetă în cazul copilului de un an şi opt luni căzut într-o fântână, în localitatea Balta Sărată, urmând să stabilească dacă ''minorii aflaţi în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol'', potrivit directorului adjunct al instituţiei, Emil Zalana.

"La nivelul DGASPC Teleorman este în curs de derulare o anchetă care va concluziona şi tipul de servicii de care va beneficia familia cu minorul Daniel. Cazul este şi rămâne în monitorizare. Este devreme să ne pronunţăm. Trebuie să aşteptăm încheierea anchetei, dacă este caz de neglijenţă şi dacă minorii aflaţi în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Zalana.

Potrivit acestuia, DGASPC Teleorman a oferit asistenţă familiei în cursul zilei de marţi.

"Colegii mei s-au deplasat în teritoriu şi au acordat consiliere şi sprijin familiei pe toată durata zilei de ieri. La data incidentului, la domiciliu se aflau mama împreună cu cei doi copii, tatăl şi bunicii fiind plecaţi la muncă. Aceasta este însărcinată în luna a noua şi pentru o perioadă scurtă de timp a intrat în casă lăsând pe cei doi copii în curte. La scurt timp fetiţa a strigat spunând că fratele ei a căzut în fântână. Imediat au sunat autorităţile solicitând sprijin pentru salvarea copilului. Din discuţiile purtate cu domnul Ştefănescu, viceprimar al comunei Crângeni, ne-a asigurat că va asigura sprijin familiei şi va monitoriza situaţia acesteia", a mai spus Zalana.

Potrivit anchetatorilor, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se dispune o soluţie prin intermediul Parchetului.

Starea de sănătate a copilului internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" rămâne critică, el fiind în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, Raluca Alexandru.