Un bărbat de 37 de ani, din localitatea vasluiană Sârbi, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de viol după ce şi-ar fi abuzat sexual în repetate rânduri nepoata de 12 ani, cu retard mintal. Anchetatorii au cerut arestarea bărbatului abia după ce fata a născut şi s-a demonstrat, în baza probelor ADN, că este tatăl copilului nou-născut al fetei.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 37 de ani care şi-a forţat propria nepoată, o fată de 12 ani cu retard mintal, să întreţină raporturi sexuale cu el.

Primele reclamaţii împotriva bărbatului au fost făcute de către părinţii victimei încă din vara anului 2015, însă procurorii au clasat cauza motivat de lipsa de probe.

În vara anului trecut, mama copilei a constatat că fiica sa este însărcinată, fata susţinând că unchiul său a obligat-o să întreţină relaţii sexuale atunci când era singură acasă. În consecinţă, părinţii au făcut din nou plângere la Parchet, astfel încât s-a redeschis dosarul penal pentru viol.

După ce fata a născut în urmă cu câteva luni la Spitalul de Urgenţă Bârlad, anchetatorii au dispus prelevarea de probe ADN, iar după sosirea rezultatelor, s-a solicitat arestarea preventivă a bărbatului de 37 de ani.

”Poliţiştii Secţiei 7 Banca au reţinut pentru 24 de ore un bărbat din comuna Banca bănuit de tentativă de viol şi viol, fapte comise asupra unei minore de 12 ani în perioada august 2015 şi februarie - aprilie 2016. Împotriva autorului s-a dispus măsura controlului judiciar de către Judecătoria Bârlad însă, în urma contestaţiei făcute de către procurori, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 37 de ani”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Iulian Petre.

Copilul fetei violate de către unchiul său a fost preluat încă de la naştere de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui