Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a rămas înzăpezit, vineri, între Vama Albiţa şi Huşi, iar o cisternă s-a răsturnat pe acelaşi sector de drum. Un copil care urma să ajungă pentru un transplant la Iaşi împreună cu mama sa a fost recuperat de pompieri din maşina rămasă blocată în zăpadă.

Mai multe maşini, între care şi un autocar, au rămas înzăpezite între Vama Albiţa şi municipiul Huşi, autorităţile căutând soluţii pentru salvarea persoanelor rămase izolate.

Prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a solicitat sprijinul Poliţiei de Frontieră pentru a prelua, cu autoturismele de teren din dotarea instituţiei, şoferii şi pasagerii maşinilor care sunt blocate în trafic.

Un copil care era transportat cu maşina de către mama sa la Iaşi pentru un transplant a fost salvat de către autorităţi, fiind dus în condiţii de siguranţă la Huşi.

Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a rămas blocat în trafic, din cauza zăpezii, în zona localităţii Valea Grecului.

”Am reuşit şi am ajuns personal la acel autocar şi am constatat că persoanele sunt în siguranţă. Deocamdată, nu se pune problema evacuării călătorilor. Prioritate pentru noi în momentul de faţă sunt persoanele rămase izolate în autoturisme, pe care le vom prelua pe rând şi le vom duce la Huşi”, a declarat, vineri, pentru News.ro prefectul Isabel Bogdan.

Pe acelaşi sector de drum, între Huşi şi Vama Albiţa, o cisternă s-a răsturnat, fără a se cunoaşte, deocamdată, dacă există scurgeri de combustibil.

Mai multe cabluri de electricitate au căzut pe şosea, pe drumul european E 581, în apropiere de municipiul Bârlad, după ce un stâlp de înaltă tensiune s-a rupt. Poliţia a blocat traficul spre şi dinspre Vaslui.