TITLURILE ZILEI:
• Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    • Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 27 mai 2017 6:47:37

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Strat consistent de zăpadă în multe zone din Transilvania; meteorologii anunţă că precipitaţiile se vor opri la noapte, dar vine frigul


21 aprilie 2017

citeşte totul despre:
zapada,
strat,
transilvania,
frig,
ploi,
ninsoare,
minusrating     (9 vizualizări)

Un strat consistent de zăpadă s-a depus în multe zone din Transilvania în ultimele 24 de ore, înregistrându-se 20 de centimetri la Sfântu Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc şi Întorsura Buzăului şi 14 centimetri la Braşov. Meteorologii anunţă că în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi mult mai frig, întrucât se opresc precipitaţiile, iar temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, Nicolae Rusanu, a declarat, vineri, corespondentului News.ro, că în noaptea de joi spre vineri a nins destul de mult în zona deservită de CMR Sibiu – adică în judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita.

Astfel, stratul de zăpadă este de 20 de centimetri la Sfântu Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc şi Întorsura Buzăului, 14 centimetri la Braşov, 8 centimetri la Târnăveni – Bobohalma, 6 centimetri la Topliţa, 5 centimetri la Baraolt, 3 centimetri la Târgu Secuiesc şi un centimetru la Sibiu şi Făgăraş.

De asemenea, în zona montană stratul nou de zăpadă depus este consistent, înregistrându-se peste 180 de centimetri la Bâlea Lac, aproape 30 de centimetri fiind strat nou depus. Se mai înregistrează 22 de centimetri la Păltiniş, 72 de centimetri la Vârful Lăcăut, 40 de centimetri la Vârgul Bucium şi 30 de centimetri la Vârful Omu.

În ceea ce priveşte regimul termic de noaptea trecută, Nicolae Rusanu a precizat că minimele au scăzut până în jurul valorilor de minus 4 – minus 5 grade Celsius, nefiind cea mai friguroasă noapte din această perioadă.

”Noaptea trecută (joi spre vineri – n.r) nu a fost foarte frig, deoarece a fost înnorat şi s-au înregistrat precipitaţii. Vremea înregistrată în această perioadă nu este chiar normală, dar nici ieşită din comun nu este. S-au mai înregistrat ninsori şi temperaturi scăzute în luna aprilie. De exemplu, în anul 2006, în jur de 14 – 17 aprilie am avut cam aceeaşi vreme. De asemenea, s-a mai întâmplat să ningă chiar şi la 1 mai”, a declarat Nicolae Rusanu.

Potrivit acestuia, precipitaţiile vor continua să cadă pe toată durata zilei de vineri, dar se restrâng spre seară, în noaptea de vineri spre sâmbătă cerul fiind senin. De aceea se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute, care pot ajunge la minus 10 grade Celsius în judeţul Harghita.

Meteorologii mai anunţă că după acest weekend vremea se va încălzi, procesul accentuat de încălzire urmând a fi vizibil luni şi marţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un turist se adresează unui ţăran:
– Îmi daţi voie să trec peste terenul dumneavoastră ca să pot prinde autobuzul de la ora cinci?
– Desigur! Şi dacă vă vede taurul, puteţi prinde şi cursa de la patru şi jumătate…
„Cel care nu se teme de nimic e la fel de puternic ca cel de care se tem toţi.” — Friedrich von Schiller

Curs valutar
26 mai 2017


EUR
EURO = 4.5573 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.0641 RON

Dolarul american a crescutGBP
GBP = 5.2287 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online