O bătrână de 80 de ani din judeţul Vaslui a fost condamnată, joi, la cinci ani de închisoare pentru omor, după ce ar fi ucis în bătaie un bărbat cu 22 de ani mai tânăr, care a vrut să o violeze în timp ce se afla la băut în locuinţa femeii cu un fiu al acesteia. Sentinţa instanţei nu este definitivă.

Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe Profira Angheluţă, din comuna Tăcuta, la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor, fiind acuzată că şi-a ucis cu consătean care ar fi încercat să o violeze în urmă cu un an şi jumătate.

Instanţa a obligat-o pe femeie să achite cheltuielile de judecată în valoare de 3.000 de lei, sentinţa nefiind definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, bătrâna de 80 de ani l-a lovit de mai multe ori cu picioarele pe bărbatul de 56 de ani, după ce acesta s-a împiedicat şi a căzut în curtea locuinţei femeii.

În urma loviturilor primite, bărbatul a murit în foarte scurt timp, fără a mai putea fi salvat de către echipajul medical solicitat la faţa locului. Anterior crimei, bărbatul ar fi început să o mângâie pe bătrână şi să o tragă de fustă, într-un moment în care cei doi rămăseseră singuri în casa femeii. Fiul acesteia era plecat să cumpere o sticlă de băutură, lăsându-l pe consăteanul său să-l aştepte în locuinţa mamei sale. În acel moment, bărbatul de 56 de ani s-ar fi năpustit asupra femeii, potrivit declaraţiei dată de aceasta anchetatorilor, cu scopul de a o viola. Lovită de mai multe ori cu pumnii, bătrâna a reuşit să scape şi să iasă din locuinţă pentru a striga după ajutor. Bărbatul a ieşit după bătrână, însă s-a împiedicat în curte din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. Profitând de situaţie, femeia a început să-l lovească pe agresor până când acesta nu a mai mişcat. Ulterior, a sosit şi fiul bătrânei, care a anunţat Ambulanţa, însă echipajul medical a constatat decesul bărbatului de 56 de ani.