Un inginer român a murit la bordul unei nave comerciale din Singapore în drum spre China în apele statului malaysian Sabah (est), relatează Yahoo News.

Mevlit Stelian, în vârstă de 36 de ani, a decedat miercuri dimineaţa, către ora locală 9.30 (4.30, ora României) în sala motoarelor. O cerere a fost transmisă Agenţiei Maritime Malaysiene, printr-un centru de la Kuala Lumpur, ca trupul să-i fie transportat pe cale aeriană la un spital.

Nava se afla la 277 de kilometri în largul Lauban.

”Agentul navei a contactat iniţial Lauban, însă spitalul de acolo nu dispune” de echipament adecvat, a declarat adjunctul şeful poliţiei districtuale, Chandra, citat într-un comunicat.

Stelian ”a fost adus apoi aici cu un elicopter al Forţelor aeriene, pentru a primi tratament la Spitalul Regina Elizabeth”, adaugă el.

La sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Kota Kinabalu, la ora locală 15.00 (10.00, ora României), personalul medical care-l aştepta a anunţat poliţia că tânărul a murit.

O investigaţie iniţială a arătat că nu existau răni pe corpul defunctului, iar o autopsie urma să fie efectuată joi.

Poliţia nu a fost în măsură să ia declaraţii de la cei 15 membri ai echipajului, deoarece nava şi-a continuat drumul către Shekou, în China.

Stelian, căsătorit, era al treilea inginer al navei Berge Bulk Maritime Pte Ltd din Singapore.

El a început să lucreze pentru companie în urmă cu o săptămână.