Şoferul din judeţul Timiş care a fugit după ce maşina pe care o conducea a lovit un copac şi a luat foc, două persoane fiind descoperite carbonizate pe bancheta din spate, a fost arestat preventiv. Rezultatul examenului toxicologic preliminar arată că tânărul a consumat marijuana.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dan Ioan Tudor, pentru ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive şi părăsirea locului accidentului.

Luni, tânărul de 19 ani a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Din ancheta procurorilor reisese că ”în data de 02.04.2017, în jurul orelor 21:40, în timp ce conducea autoturismul marca Audi dinspre localitatea Maşloc spre localitatea Fibiş din judeţul Timiş, inculpatul Dan Ioan Tudor ar fi intrat în depăşirea unui autoturism marca BMW, iar după o curbă la stânga ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă în partea stângă a sensului de mers, intrând în şanţul de colectare a apei şi lovind o bancă, din care autoturismul ar fi fost proiectat într-un copac, apoi într-un alt copac aflat în apropiere”.

În urma impactului, maşina a luat foc şi a ars în proporţie de 80%, rezultând rănirea pasagerei de pe scaunul din dreapta faţă, V.O.M., şi decesul tinerilor de pe bancheta din spate, M.F., în vârstă de 19 ani şi L.C., în vârstă de 16 ani. Trupurile tinerilor care au murit au fost găsite abia după stingerea focului, fiind carbonizate.

Anchetatorii mai arată că după producerea accidentului, şoferul a plecat, fiind identificat de organele de poliţie după aproximativ două ore, când a dus la spital pentru prelevarea probelor biologice, ”rezultatul examenului toxicologic preliminar efectuat cu teste imunometrice pe mostra de urină fiind pozitiv pentru marijuana”.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Tânăra care se afla în dreapta şoferului a plecat şi ea de la locul accidentului, fiind găsită de poliţişti acasă.

Potrivit poliţiştilor, şoferul a fost găsit pe un drum din apropierea localităţii Fibiş. El le-a spus poliţiştilor că accidentul a avut loc după o glumă. Tânărul aflat pe bancheta din spate a maşinii i-ar fi dat şoferului o palmă peste cap, acesta speriindu-se, moment în care a pierdut controlul volanului.