O explozie s-a produs, luni, la o staţie de metrou din Sankt Petersburg, iar 10 persoane au murit şi alte 37 au fost rănite, potrivit unui bilanţ revizuit anunţat de ministrul rus al Sănătăţii. Autorităţile ruse au descoperit un dispozitiv explozibil nedetonat într-o altă staţie de metrou din Sankt Petersburg. Martorii povestesc că au auzit o bubuitură puternică înainte ca un miros de fum să umple garnitura de metrou dintre staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, spunând că oamenii călătoreau umăr la umăr şi că toate scaunele erau ocupate. Premierul Rusiei a catalogat explozia drept un atentat terorist.

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a catalogat explozia de la metrou drept un atentat terorist, susţinând că persoanele rănite vor primi îngrijirea medicală de care au nevoie în spitalele din metropola Sankt Petesburg.

”Toţi cei răniţi în atentatul terorist din Sankt Petesburg vor primi toată îngrijirea medicală de care au nevoie. Indicaţii au fost transmise în acest sens miniştrilor Sănătăţii şi de Urgenţă”, a scris premierul rus într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, acesta a transmis din nou condoleanţe familiilor victimelor, precizând că ”asta este durerea noastră comună”.

Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

O explozie produsă luni într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut a provocat moartea a 10 persoane şi rănirea altor 37.Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron.

„Dispozitivul a fost dezamorsat de specialişti la timp, nu sunt victime”, se arată într-un comunicat al Directoratului Serviciului Federal de Securitate din Sankt Petersburg.