Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va acţiona şi duminică pentru stingerea unui incendiu care a cuprins peste zece hectare de vegetaţie uscată, litieră şi doborâturi într-o zonă greu accesibilă din judeţul Alba, pe raza comunei Poşaga, la Lunca Arieşului, după ce intervenţia de sâmbătă nu s-a finalizat cu lichidarea focului.

Totodată, zeci de pompieri, pădurari şi voluntari vor acţiona de la sol pentru stingerea focului, a anunţat, duminică dimineaţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Unirea Alba.

Iniţial, la incendiu au acţionat pompieri de la Staţia Cîmpeni, însă ulterior în zonă au fost trimise forţe suplimentare, inclusiv Detaşamentul Aiud. Alături de pompieri intervin şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Poşaga, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

Din cauza zonei greu accesibile, pentru lichidarea incendiului a fost trimis să intervină sâmbătă şi un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Purtătorul de cuvânt al ISU Unirea Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că nu se cunoaşte cine este vinovat de producerea incendiului, care a izbucnit în zona respectivă de mai multe zile. Au fost mai multe focare, pentru stingerea cărora s-a acţionat, dar din cauza doborâturilor, focul a reizbucnit, a menţionat Marescu.

Pompierii din Alba au acţionat în ultimele zile pentru lichidarea mai multor incendii de vegetaţie uscată care au cuprins zeci de hectare.