Două persoane care făceau parte din una dintre cele mai importante reţele internaţionale de trafic de droguri care a acţionat pe relaţia Spania-România au fost reţinute după ce au fost prinse cu nouă kilograme de canabis, la intrarea în municipiul Slatina, anunţă DIICOT.

"În noaptea de 27 spre 28 martie, inculpatul  C.C. a introdus pe teritoriul României, la instigarea inculpatului D. G. A., cantitatea de aproximativ nouă kilograme de canabis, cu valoarea de piaţă de aproximativ 130.000 de euro", spun procurorii.

Ei precizează că persoana care a adus drogurile în România a trecut prin Vama Nădlac, la bordul unui autocar al unei firme care opera pe ruta Valencia, Spania - Craiova.

"Autocarul anterior menţionat s-a deplasat până pe raza judeţului Olt, în localitatea Balş, unde inculpatul C. C. a coborât din autocar şi s-a urcat  într-un autoturism  în care se aflau inculpatul D. G. A.  şi suspecta P. D. C., împreună cu două trollere pe care le-a introdus  în portbagajul autoturismului", mai arată anchetatorii.

Ei menţionează că, în timp ce se deplasau cu autoturismul, inculpaţii şi suspecta au fost prinşi în flagrant, la intrarea în municipiul Slatina.

"În urma percheziţiei efectuate, într-un troller,  a fost găsită cantitatea de aproximativ nouă kilograme de canabis, ambalată în mai multe pachete de diferite dimensiuni precum şi două odorizante. Drogurile erau ambalate în mai multe folii din material plastic sub care se aflau diferite straturi de cafea şi miere, iar sub aceste straturi se aflau alte pungi din material plastic vidate care conţineau fiecare diferite cantităţi de canabis, sub formă de inflorescenţă.  Atât modalitatea de ambalare, cât  şi cele două odorizante  au avut ca scop inducerea în eroare în sensul împiedicării depistării drogurilor prin sursă umană sau sursă canină", mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arată că DIICOT Structura Centrală a dispus reţinerea celor doi inculpaţi, pentru trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc.

Procurorii  DIICOT, alături de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat trei percheziţii, în Bucureşti, la locuinţele celor în cauză.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 1.000 de euro, un pistol cu bile, două cântare electronice de precizie şi un autoturism în valoare de circa 10.000 de euro.

"Inculpaţii fac parte din una dintre cele mai importante reţele internaţionale de trafic de droguri ce a acţionat pe relaţia Spania-România. Membrii grupului  procurau din Spania cantităţi mari de canabis pe care le transportau în România, iar ulterior le distribuiau en-gros către dealerii din Bucureşti", spun anchetatorii.

În aceeaşi cauză, la începutul lunii martie, doi dintre membrii reţelei au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.